TELEFON 0236 712 12 59
Salihli'de anaç koyun ve keçi destekleme başvuruları başladı
Salihli'de anaç koyun ve keçi destekleme başvuruları başladı

Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yüksel Duman,  tarafından yapılan açıklamada, Koyun Keçi Kayıt Sistemindeki (KKKS) bilgilerin 2015 yılı desteklemelerinde esas alınacağını belirterek, yetiştiricilerin işletme ve hayvan bilgilerini sistemde doğru olarak güncellenmeleri gerektiğini söyledi.

Yetiştiricilerin 2015 yılı destekleme başvurularını 1 Eylül-27 Kasım 2015 tarihleri arasında bulundukları bölgenin ilçe Tarım Müdürlüğüne ve Salihli merkezdeki birliğine yapacaklarını belirten Duman; "Ancak önceki yıllarda birliklerce başvuru kayıtları yaklaşık üç aylık müracaat döneminin son günlerinde gerçekleştirmeye çalıştıkları görülmüştür. Bu durum evrak ve sitem yoğunluğu oluşturduğundan hatalı işlem yapılmasına neden olmaktadır. Söz konusu müracaat işlemlerini belirtilen takvim süresine yaymaları yetiştirici mağduriyetlerinin azaltacaktır" ifadelerine yer verdi.

Başvuru kayıtları yapılmış üyelerin Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince hayvan aktarımlarının 2 Aralık 2015 -16 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacağını belirten Duman; “Bu aşamada birliklerin başvuru işlemlerini zamanında tamamlamasının son derece önemlidir” dedi.

Ayrıca Duman, Türk tarihinin dönüm noktasında kazanılan ve Türkiye Cumhuriyet’nin temellerini sağlamlaştıran Büyük Zaferi gururla kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle, Salihlimizin ve tüm Anadolu topraklarını canları pahasına bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Salihlimizin düşman işgalinden kurtululuşunun 93. yıldönümünü kutluyorum” dedi.