TELEFON 0236 712 12 59
Bu yıl kurbanınız koyun-keçi olsun
Bu yıl kurbanınız koyun-keçi olsun

Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yüksel Duman, Kurban Bayramı sebebiyle vatandaşlara “Bu yıl kurbanınız koyun-keçi olsun” diyerek küçükbaş hayvan tercih etmelerini önerdi.
Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yüksel Duman, Kurban Bayramı için piyasaya sürülecek küçükbaş hayvanların yeterli sayıda olduğunu belirterek, kurban kesecek vatandaşların hem yerli, hem ekonomik, hem de lezzetli birde fiyatının uygun olması yönüyle küçükbaş hayvanları tercih etmelerini önerdi.

Yüksel Duman açıklamasına şöyle devam etti; ““Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramı öncesinde çeşitli kesimlerce yapılan olumsuz açıklamalar fiyatların yükselmesine neden olmakta bu da hem yetiştiricilerimizi hem de kurban kesecek vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak her ne olursa olsun küçükbaş hayvan ve ürünlerinin ithal edilmesini yetiştiricilerimiz adına istemiyor, tasvip de etmiyoruz.Kurbanlık hayvan alımında vatandaşın küçükbaş hayvan değil, büyükbaş hayvan almayı tercih ediyor. Kurbanlık hayvan tercihi noktasında her anlamda küçükbaş hayvanın daha uygundur. Küçükbaş hayvan Türkiye'nin coğrafyasına uygun bir hayvan. Girdi maliyeti büyükbaşa göre daha düşük. Türkiye kurbanlık ihtiyacını küçükbaş hayvandan karşılaması gerekmektedir. Bu yıl ayrıca kurbanlıkta küçükbaş hayvanın fiyatı büyükbaş hayvanın fiyatına göre çok daha uygun. Küçükbaş diye tabir edilen koyun ve keçiler doğal besleniyor, hem de doğadan besleniyor. Beklentimiz küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin elinde kurbanlık hayvan kalmamasıdır. Büyükbaş hayvanda kurbanlık satışı olmasa da talepten kaynaklı olarak büyükbaş hayvan sahipleri kurbanın akabinde kesim yapma olanağı bulabilir. Kurbanlık küçükbaş hayvan ise kasaplar ve sanayi tarafından çok rağbet görmediği için elde kurbanlık kalması durumunda küçükbaş hayvancılık sektörü olumsuz yönde etkilenecektir” dedi.

Duman ayrıca, “Bu vesile ile hemşehrilerimin ve tüm vatandaşlarımızın mübarek kurban bayramlarını tebrik ediyor, sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde idrak etmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.