TELEFON 0236 712 12 59
Kesinlikle küpesiz kurbanlık almayın
Kesinlikle küpesiz kurbanlık almayın

Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüdaverdi Sağlam, Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık alımında dikkat edilmesi gereken konular da ve etlerin tüketilmesi hususunda vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

“Sağlıklı olmasına dikkat edin”

Başkan Sağlam;  “Kurbanlık alırken öncelikle; zayıf, kötü koku, ağız burun akıntısı ve ishali olan, gebe ya da yeni doğum yapmış zayıf boynuzlu, kırık kulaklı ve memesi kesik kurban satın alınmamalıdır. Kurban alımının sağlıklı ve besili olması çok önemlidir kurbanlıklar muhakkak kurban satış yerlerinden satın alınması gereklidir.

“24 Saat Bekletilmeli”

Kesinlikle küpesiz hayvan alınmamalıdır diyen başkan Sağlam “Küçükbaş hayvanları kayıt altna alınması ve tanımlanmasında kullanılan küpeler ile küpelenmiş olmalıdır. Dışarıdan getirilen hayvanlarda ise veteriner sağlık raporu bulunması şarttır. Kurbanlık hayvan kesimlerinden sonra muhakkak etler dinlendirildikten sonra tüketilmesi gerekir. Bekletilmeden tüketilen etin sert olması nedeniyle hazmıda zor olmaktadır. Etin bekleme durumunda ise kaslar ete dönüşür ve yumuşar hazmıda kolaylaştırmış olur. Bu durum da 24 saat bekletilmesi en uygun zamandır.” dedi.
Ayrıca Sağlam,” Kesilen kurban etinin temiz ve sağlıklı olması buzdolabına konulması da çok önemlidir etlerin çözülmesi için dışarıya konan etlerin sonrasında tekrar buzdolabına konması son derece sakıncalıdır.