TELEFON 0236 712 12 59
Manisa küçükbaş hayvancılıkta hastalıklara karşı savaş açtı
Manisa küçükbaş hayvancılıkta hastalıklara karşı savaş açtı
Bu çalışmalara en güzel örneklerden bir tanesi de Manisa’da gerçekleştirilen Küçükbaş Hayvan İşletmelerinin Dezenfeksiyon Projesi  oldu. Projede küçükbaş yetiştiriciliği yapan işletmelerin dezenfeksiyonlarının yapılarak  hastalıklara karşı mücadele yapılıp özellikle ülke hayvancılığının kanayan yarası olan kuzu ölümlerine karşı  kamu ve sivil toplum örgütlerinin de elbirliği ile adeta hastalıklara karşı savaş açıldı. 
 
 
Kuzu ölümlerinde kayda değer bir oranda azalma olduğu görüldü
 
    Manisa’nın tüm ilçelerinde yapılan çalışmalar sayesinde özellikle kuzu ölümlerinde kayda değer bir oranda azalma olduğu gözlendi. Gerçekleştirilen bu proje ile küçükbaş yetiştiricilerinin çok memnun olduğu ve bu tarz projelerin artarak devam etmesi temennisinde bulundukları görüldü. 
 
 
Bu proje Türkiye’ye örnek teşkil edecek 
 
    Manisa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüdaverdi Sağlam bu konuda yaptığı açıklamada;  “İlimizdeki aktif üyemiz olan 5400 işletmemizde Manisa Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekiplerince dezenfeksiyon yapılmaktadır. Bu işlem için gerekli dezenfektanlar Birliğimizce, organizasyon ve takip Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerince ve dezenfeksiyon işlemi de Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınca yapıldı. Manisa’da hayata geçirilen bu proje Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte oldu. Bu örnek projenin hayata geçmesinde özverili bir çalışma yürüten başta Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün’e, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş ve ekibine, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği  ve Su Ürünleri Şubesi Müdürü Melikşah Taşkın ve ekibine, İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, ve Birlik personeline tüm üreticilerimiz adına teşekkürlerimizi sunar, Manisa Hayvancılığına ürettikleri başarılı projelerle katkı sağlamaya devam etmelerini temenni ederim” dedi.